Tak jsem se konečně pustil do Mapy času :) Konečně budu mít taky jednu knížku do Pětistovky od Laurdes :) Musím říct, že zatím knížka působí hodně zvláštním dojmem. Hodně nezvyklé a opravdu ale opravdu hodně popisu :D Každopádně nechám se překvapit jak se to bude vyvíjet dál. A co čtete vy? Pochlubte se mi :)




Autor: Félix J. Palma
Český název: Mapa času
Žánr: Fantasy

Nakladatel: Host
Počet stran: 528
Recenzní výtisk: Host


Anotace: Píše se rok 1896 a celý Londýn žije převratnou novinkou – cestováním v čase. SpolečnostMurrayho cesty časem totiž svým klientům nabízí možnost uskutečnit dávný lidský sen a vypravit se do jiné doby. A to přesně udělá Claire Haggertyová, svérázná mladá dívka ze zámožné rodiny, která je přesvědčená, že jí žádný z nudných nápadníků nedokáže dát opravdovou lásku. Proto se vypraví do roku 2000, kde se zamiluje do muže z budoucnosti a zažije s ním milostný románek napříč časem.

Ne každý ale touží po budoucnosti. Andrew Harrington chce spáchat sebevraždu, protože ho nic nedokáže zbavit bolesti ze smrti jeho milované, prostitutky Marie Kellyové, která se stala poslední obětí Jacka Rozparovače. Když se však objeví možnost cestovat v čase, rozhodne se vypravit do minulosti a Marii zachránit.

Jenže cestování časem má svá rizika. Můžeme měnit minulost? Smíme vidět budoucnost? Sám spisovatel H. G. Wells čelí nebezpečím a paradoxům cestování časem, když se v jeho době objeví člověk z budoucnosti, který ho chce zabít a přisvojit si autorství jeho románů.

Félix J. Palma se na pozadí napínavého a důmyslně vystavěného příběhu, ve kterém nechybí osudová láska, tragická smrt ani nebezpečná záhada, osobitým a vtipným stylem dotýká různých úvah o cestování časem. Mapa času překračuje hranice několika žánrů a dohromady tvoří strhující dobrodružství, které vzdává hold počátkům science fiction a přenese čtenáře do fascinujícího prostředí viktoriánské Anglie.