Dneska se kouknem na kriminální román z chystané trilogie, která vyjde u Knižního klubu. Anders de la Motte je autor švédského původu, jehož knižní debut GAME se stal po vydání bestsellerem a další díly na sebe nenechaly dlouho čekat. Román s unikátním dějem a strhující zápletkou mne naprosto pohltil a nemůžu se dočkat září, kdy má u nás vyjít druhý díl :) A co vy četli jste GAME, nebo se na něj teprve chystáte. Já myslím, že tahle kniha určitě stojí za pozornost :)

~~~~

Třicetiletý Henrik Pettersson, zvaný HP, se vrací z nočního tahu stockholmskou podzemní dráhou domů. Na sedadle proti němu leží mobilní telefon, který po chvíli zabliká a vyzve ho esemeskou ke vstupu do hry. Naivní Henrik neodolá, přestože zpráva ho varuje, aby si vše pořádně rozmyslel. Za první splněný úkol (krádež deštníku) obdrží na účet finanční odměnu. Díky další dobře odvedené práci získá přístup na svůj herní profil – a zjistí, že už ho podporuje menší fanklub… Zadání jsou stále nebezpečnější, ohlasy stále větší a částky na kontě stále vyšší. Pak přijde úkol, jehož splnění obnáší útok na lidské životy. HP netuší, že půjde i o jeho blízké. Ze hry však není cesty zpátky… Nejlepší švédský kriminální debut roku 2011, úvodní díl trilogie překládané do šestadvaceti jazyků, thriller o moderních IT technologiích, nabitý akcí, překvapivými zvraty a nečekanými rozuzleními.




~~~~~

Anders de la Motte (1971) je bývalý policista, poté šéf ochranky velké IT firmy. Momentálně pracuje jako mezinárodní konzultant bezpečnostních služeb. Jeho trilogie Geim (2010), Buzz (2011) a Bubble (2012) reprezentuje novou vlnu švédské kriminální literatury.







~~~~


Anders De La Motte - [GAME] / PŘEKLAD: Čeněk Matocha / VYDAL: Knižní Klub / ŽÁNR: krimi, thriller



HODNOCENÍ DATABAZEKNIH: 82%