Tak tu máme další úterý a s ním i ukázku toho co mám momentálně rozečtené a na co nás čeká recenze. Tentokrát jsem se dostal k druhému dílu Polosvěta :) První díl mne naprosto uchvátil svojí propracovaností a postavením na hlavu :) prostě naprostá šílenost a tak druhý díl byla pro mne jasná volba :)

A co čtete takhle při úterku vy? :)


Autor: Rod Rees
Český název: Polosvět: Jaro
Žánr: sci-fi, steampunk

Nakladatel: Jota
Počet stran: 568


Anotace: Mraky nad PoloSvětem se začínají stahovat. Heydrichova vojska v jednom šiku obsazují Paříž a dávno zapomenuté zlo Lilith se znovu probouzí. Norma nemá na vybranou, musí se postavit do čela hnutí odporu. Ztracená v děsivé noční můře PoloSvěta musí vzít na sebe obrovskou zodpovědnost a vyrovnat se s tím, že její přátelé teď stojí jako úhlavní nepřátelé na druhé straně barikády. Aby v tomto surreálném kyber světě zvítězila, musí dokázat mnohem víc, než si kdy myslela, že zvládne… jinak zahyne.

Tentokrát se děj odehrává v hédonistickém středomořském sektoru Medi. Autor vtahuje do děje řadu nových postav, z nichž nejdůležitější je slečna Odetta Arocová – rozložitá a velmi svérázná dívka z pařížského tržiště. Objevuje se i markýz de Sade a Nikolaj Kondratěv, ruský ekonom a autorův oblíbenec.

Při čtení tohoto příběhu se můžete cítit, jako byste se vydali do neznámého města. Odhalujete, co a jak spolu souvisí a jak je v PoloSvětě všechno dokonale promyšleno, a krok za krokem prožíváte spoustu fascinujících příběhů. Chce to jen důvěřovat autorovi, nechat se od něho trpělivě vést a nespěchat.

I v tomto díle je čtenář nakonec zanechán v dychtivém očekávání, jak bude příběh v dalším díle LÉTO pokračovat.