Dneska si připomeneme jeden výjimečný psychothriller.
Ostré předměty jsou v mnoha ohledech zvláštní knihou, ve které se autorka nebojí vůbec ničeho a boří všemožné hranice a tabu. Navíc v dnešních dnech vychází další kniha z pera Gillian Flynn, která slibuje další dávku napětí a skvělého čtení.
Kdo z vás již Ostré předměty četl? Nebo je to na vás moc silné kafe? :)
~~~~


Stěží si představit hrůznější zločin než uškrcení malé holčičky. Zapomenuté missourijské maloměsto Wind Gap se ještě nevzpamatovalo z jedné brutální vraždy, a už je tu další, stejně strašná a nepochopitelná. Proč nevinné dívky? A proč jim vrah vytrhal skoro všechny zuby? 

Pro mladou chicagskou reportérku Camille Preakerovou, která ve Wind Gap vyrůstala, je takový případ vítaným sólokaprem. Jenže to, co se zprvu zdálo jako kariérní příležitost, získá nakonec mnohem osudovější a tragičtější podobu. Ukáže se, že posedlost jde v tomto příběhu až na krev. A to do slova a do písmene.

Kontroverzní, znepokojivý psychothriller Gillian Flynnové stojí na počátku autorčiny úspěšné spisovatelské kariéry: její knihy od té doby neopouštějí žebříčky bestsellerů – ani hlavy čtenářů. 

Své o tom ví i Stephen King: „Přistihl jsem se, že se děsím přečíst posledních třicet stran, ale nedokážu je přestat obracet. Pak, když světla zhasla, vězel ten příběh stále v mé hlavě, svinutý a syčící jako had ve své skrýši.“


~~~~~

Gillian Flynnová je americká spisovatelka a bývalá televizní kritička pro Entertainment Weekly.
Je autorkou tří thrillerů publikovaných v osmadvaceti jazycích: Ostré předměty (Sharp Objects) získaly CWA New Blood Dagger Award a byly nominovány na Edgar Award za nejlepší debutující román roku 2006, Temné kouty (Dark Places) vyhlásil časopis Publishers Weekly nejlepší knihou roku 2009 a Zmizelá (Gone Girl), jež vyšla v létě 2012, se do počátku následujícího roku udržela mezi trojicí nejprodávanějších knih podle listu The New York Times. Gillian Flynnová žije v Chicagu s manželem a synem.


~~~~



Gillian Flynn - Ostré předměty / PŘEKLAD: Ludmila Hanzlíková / VYDAL: Knižní Klub / STRAN: 272 / ŽÁNR: Literatura světová - Thrillery




HODNOCENÍ DATABAZEKNIH: 73%