Máme tu další Ebook novinky. A co máme mezi novinkami tentokrát?? 







Jo Nesbo - Doktor Proktor a velká loupež zlata
Jeden skoro šílený profesor, jedna chytrá holka s culíky a jeden malinkatý zrzavý kluk se rozhodli vyloupit nejbezpečnější banku světa v Londýně. Ale jak to propána souvisí s finále anglické fotbalové ligy? Přečtěte si tuhle knihu!

Doktor Proktor a velká loupež zlata. To je kniha o nejbezpečnější bance světa, nejbohatším muži světa, nejdražším fotbalovém hráči světa, konci světa – ne, počkat, o tom byla ta předchozí knížka. Tentokrát je to mnohem horší. Tak zlé, že už pravděpodobně nikdy, NIKDY, nebudete chtít jíst parmezán.



Autor: Jo Nesbo
Nakladatel: Jota
Počet stran: 212
Rok vydání: 2013


Přežil jsem to. To vám můžu říct klidně předem, i když si nejsem jistý, jestli ten zbytek života ještě k něčemu bude.

Zdroje energie na Zemi docházely mnohem větší rychlostí, než s jakou pracovaly vědecké týmy na vymýšlení úplně nových. Přitom to bylo od začátku tak snadné...

Přenést veškerý civilizovaný svět i s celou jeho ekonomikou do virtuálu. Počítače generující virtuální svět totiž spotřebují miliardkrát méně energie než ten reálný. Naprosto geniální.

Přesto v reálu musel zůstat aspoň někdo, kdo by jej udržoval v provozu a kdo by se o tyhle "udržovače" staral. Jsem jedním z nich. Žiju v devátém patře opuštěné administrativní budovy a mám ho celé pro sebe. Všechny budovy v centru jsou opuštěné, protože devětadevadesát procent lidí sedí doma v obytných čtvtích na periferiích, téměř non-stop připojených na virtuál.

A všechno vážně krásně fungovalo, než mi začalo připadat, že ten jejich pitomý virtuál se začíná nějak divně prolínat s reálem. Prosakovat. Někde nejspíš byla chyba. Ale co s tím můžete dělat... Já jsem si pořídil glock. Jenomže - jak se ukázalo - to chtělo spíš něco mnohem razantnějšího. Třeba vagón plastické trhaviny.


Autor: Petr Heteša
Nakladatel: Brokilon
Počet stran: 423
Rok vydání: 2013

Šani Boianjiu - Věčný národ se strachy netřese
Jael, Lea a Avišag spolu vyrůstají v malém zapomenutém izraelském městečku, chodí na střední školu, která má místo tříd karavany, a píší jedna druhé do notýsků vzkazy, aby si ulevily od nudy prostupující jejich náctiletými životy. Když musí narukovat, nepředvídatelně to promění jejich životy i přátelství, které se s vypětím sil snaží udržet. Jael cvičí elitní střelce a flirtuje s nimi, Avišag střeží hranici a pozoruje běžence, jak se vrhají na ploty z ostnatého drátu, a Lea slouží jako vojenská policistka na kontrolním stanovišti a představuje si životní příběhy lidí, které vídá den co den přecházet na druhou stranu. Klábosí o klucích a šeptají si o stále násilnějším světě, jejž tuší kdesi mimo dohled. Bez ustání cvičí a připravují se na okamžik, který možná nikdy nepřijde. Žijí v jedinečné, jakoby zhuštěné vteřině těsně předtím, než začne jít o život.


Autor: Šani Boianjiu
Nakladatel: Jota
Počet stran: 344
Rok vydání: 2013




Další ebooky už pouze obrazem :







To si myslím že by pro tento týden mohlo stačit :) Doufám, že si vybrala většina z vás. Přeci jen je to můj subjektivní seznam co mne zaujalo. V tuto chvíli nezbývá než čekat co přinese další týden za zajímavé novinky :)