S partyzánštinou je konec. Je na čase rozpoutat válku. Absolutní válku lidí proti mimozemským okupantům. Jestli má být planeta Země svobodná, je třeba obětovat všechno, včetně vlastních životů – a to platí nejen pro lidi, ale i pro upíry. Jan Bezzemek, Gerhard, Petra, Lucie i Diana a jeho partička upířích transvestitů a dalších jejich spojenců stojí na prahu poslední bitvy se žlutými parchanty z vesmíru a vědí, že není cesty zpět. Čeká je buď smrt, nebo svoboda. „Tak jo, sežeňte mi granáty a nějaký hulení. Tohle bude epický,“ říká JUDr. Tomáš Uhřík. Upíři proti mimozemšťanům potřetí a naposled. Na konci knihy zůstanou jenom jedni a cesta k tomu stojí za to.

Uf, tak jsem to zvládl, ale že to byla jízda a pořádná. Mám za sebou poslední díl série Bratrstva Krve - Mega hustej nářez (recenze na předchozí dva díly najdete taky na mém blogu). Co říci o románu, který nám okupuje první příčky prodejnosti jak v eboocích (viz. Palmknihy) tak v klasickém papíru.

Řezník Kotleta zůstal věrný názvu a naservíroval nám hutný zabijačkový guláš složený ze zbytků kartanů, oiwu a sem tam nějakého upíra. Zkrátka Mega hustej nářez. Jan Bezzemek se spojil se všemi věrnými a společnými silami táhnou do závěrečného boje proti zakrslým žlutým emzákům. Akce střídá akci, ale to hlavní si autor nechal na závěr - "epické finále", které stojí za to.

Bratrstvo krve je fenomén posledních let české fantastiky. Buď ho budete milovat nebo nenávidět a nutno říci, že se nám třetím dílem František Kotleta přibližuje klasické kulhánkovině. I když nám ubylo nadsázky a hlášek (kterých není nikdy dost), jednoho určitě neubylo a to krve. Krví se budeme brodit od začátku až nakonec a nejlépe na jeden zátah, protože vás kniha nenechá vydechnout a naprosto pohltí.

Bratrstvo krve 3 - Mega hustej nářez je naprostou nutností pro fanoušky akční fantastiky a série. Ostatní možná donutí se nad Kotletou slitovat a přečíst si i dva předchozí díly. Za mne již teď klasika žánru, která jistě nezapadne a najde si spoustu dalších čtenářů.

Pro nás, kdo má již Bratrstvo za sebou nezbývá než čekat, co nám mistr Kotleta předvede v chystaném románu Perunova krev - kde by jistě neměli chybět základní ingredience tohoto nejkontroverznějšího autora české fantastiky: brutalita, sex a nadsázka.



Bratrstvo krve 3 - Mega hustej nářez
Autor: František Kotleta
Nakladatel: Epocha-Freetim(e)publishing
Počet stran: 328
Série: Bratrstvo krve
Díl: 3.
Rok vydání: 2013