Při pročítání internetu občas narazím na zajímavé akce co se týkají knih a jelikož jsem zatížený na ebooky :) rozhodl jsem se Vám přinést novou rubriku na mém blogu. O co se jedná? Myslím, že název hovoří za vše - Nenechte si ujít. Nemohu Vám slíbit jak tato rubrika bude nebo nebude pravidelná každopádně vždy, když se objeví zajímavá nabídka ebooků ve slevě můžete se vsadit, že to najdete právě zde.

A na co se zaměříme v prvním díle? Můj oblíbený prodejce ebooků Palmknihy pro nás přichystal akci ve spolupráci s nakladatelstvím Jota a dal nám všanc knihy od Ariany Franklinové (Diana Norman) s 50% slevou :) A to si myslím, že stojí za zamyšlení ne?


Ariana Franklinová, vlastním jménem Diana Normanová, se po vzoru svého otce vydala na dráhu žurnalistiky. Po několika dobrodružných letech, kdy se v rámci své profese účastnila vojenského cvičení ve Walesu, doprovázela britskou královnu na oficiálních cestách a v honbě za reportáží o jedné vraždě zmeškala i vlastní narozeniny, se vdala – vcelku pochopitelně – za žurnalistu. Poté usoudila, že být vdaná je pro ni to pravé, vzdala se své kariéry a odstěhovala se s rodinou na venkov, aby tam mohla v klidu vychovávat děti, studovat dějiny středověku a psát knihy. Tak začala vznikat i skvělá řada historických thrillerů o „vykladačce smrti“, salernské lékařce a patoložce dvanáctého století Adélii Aguilarové. Obě první knihy se setkaly s nadšeným ohlasem nejen čtenářské veřejnosti, ale i literární kritiky.


Vykladačka smrti
Anglické město Cambridge, 12. stol., 4 zavražděné děti. Katoličtí měšťané obviňují své židovské spoluobčany a bouří se, avšak král Jindřich II. nad Židy vyhlašuje svou ochranu. Nečiní to z přátelství k nim - takový pojem je mu v podstatě cizí vůči komukoli - ale věří v zákon a pořádek a především se neobejde bez příjmů, které plynou do královské pokladny z daní židovských obchodníků. V naději, že vědecky podložené vyšetřování odhalí pravého pachatele, posílá Jindřich zprávu svému bratranci, králi sicilskému, mezi jehož poddanými jsou i nejlepší lékaři tehdejší Evropy, s prosbou, aby do Anglie poslal svého nejlepšího „vykladače smrti“, což je nejranější forma povolání zvaného v současnosti soudní lékař. Je vybrán mladý, leč geniální student z univerzity v Salernu, vynikající expert v oboru anatomie a v detektivní práci patologa. Nosí však jméno Adélie - k anglickému králi se vydává „vykladačka smrti“.
V zaostalé zemi plné předsudků a pověr, jakou Anglie té doby je, hrozí Adélii nebezpečí na každičkém kroku. Když zkoumá oběti a pátrá po posledních událostech v jejich přervaném životě, musí přitom skrývat svou totožnost, aby se vyhnula obvinění z čarodějnictví. V tom jí pomáhá jeden z královských výběrčích daní, sir Rowley Picot, jenž má sám na vyšetřování osobní zájem. Jako bývalý účastník křižáckých výprav může být rytíř Rowley jak užitečným přítelem, tak i oním hledaným démonem. Stále intenzivnější pátrání vodí Adélii po temných cambridgeských uličkách podél řeky i za zavřené dveře kostelů i klášterů. Ale vrah se chystá k dalšímu činu…

Kniha získala ve Velké Británii prestižní cenu Nejlepší kriminální román roku 2007 a stala se okamžitě bestselerem.

Vykladačka smrti se stala bestselerem, a tak neudivuje, že se na pultech knihkupectví objevuje další detektivní příběh s hlavní hrdinkou Adélií. Dokázala rozřešit hrůzný případ vraždění dětí, a tak jí král Jindřich II. zabránil vrátit se zpět na Sicílii, neboť si chce ponechat mimořádně schopnou vyšetřovatelku ve svých službách. A tak Adélie znovu dostává příležitost prokázat svůj neobyčejný talent. Je totiž otrávena králova milenka Rosamunda. Hlavní podezření padá na královnu, Eleonoru Akvitánskou. Adélie je povolána biskupem Rowleym, aby se pokusila prokázat královninu nevinu. Ještě nikdy se neocitla ve větším ohrožení. Vrah se pohybuje na svobodě a královna má za sebou celou armádu příznivců, kteří jsou odhodláni bojovat proti Jindřichovi. Ledový zimní vítr a kruté mrazy Adélii pátrání nijak neulehčují. Musí se prodrat nejen složitým labyrintem obklopujícím Rosamundinu věž, ale také rozluštit záhadu mrtvé a zmrzlé ženy, která se nachází uvnitř...

Píše se dvanácté století a mnichové v anglickém Glastonbury najdou po mohutném požáru v klášteře dvě lidské kostry, o nichž nikdo neměl ani tušení. Jedna je vysoká, mohutná, jako by patřila nějakému válečníkovi, druhá malá a drobná. Existuje domněnka, že právě Glastonbury je oním bájným Avalonem z dávných dob. Mohlo by se tedy jednat ostatky krále Artuše a Guinevere? Když se o objevu doslechne král Jindřich II., požaduje důkazy o Artušově smrti. Nepotřebuje totiž, aby jeho vzpurní velšští poddaní začali věřit a doufat, že jejich jediný pravý a budoucí král se jednoho dne vrátí, aby je znovu mohl vést k vítězné bitvě za svobodu.
A tak král Jindřich opět povolává Adélii, aby se pustila do prozkoumání podezřelých koster. Jenomže někdo si nepřeje, aby byly kosterní pozůstatky identifikovány a je připraven kvůli tomu i zabíjet...
Román Relikvie smrti je volným pokračováním úspěšných příběhů „vykladačky smrti“ Adélie Aguilarové, lékařky a patoložky ze salernské univerzity medicíny. Na pozadí barvitě vylíčeného života středověké Anglie se odehrává napínavý až detektivní thriller, v němž láska, logika i rodící se věda zápasí s pověrami a barbarstvím tehdejší doby.

Lékařka Adélie se ve čtvrtém pokračování historické kriminální série stává ochránkyní mladé princezny. Píše se rok 1176 a král Jindřich II. posílá svou desetiletou dceru Johanu do Palerma, aby ji tam provdal za krále Viléma II. Sicilského. Válka a mor v Evropě činí z takové cesty velmi nebezpečný podnik. Král proto vybral své dceři za společnici ženu, které důvěřuje ze všech nejvíc: svou „vykladačku smrti“ Adélii Aguilarovou.
Vystudovaná lékařka Adélie, jež pochází ze sicilského království, má princeznu doprovázet a starat se o její bezpečí a zdraví až do svatby. Adélie by sice nabídku nejraději odmítla – odcestovat s královským průvodem pro ni znamená rozloučit se na dlouhou dobu s vlastní dcerkou. Král ale její dceru pohotově přesídlil na královský dvůr jako svou chráněnku, ale současně i jako rukojmí, aby si pojistil, že se Adélie k němu zase vrátí.
Adélii tím pádem nezbývá než vydat se na dlouhou cestu. Doprovázejí ji arabský ochránce a společník Mansur, milenec Rowley a také irský námořní kapitán O’Donnell, jenž by mohl být Adélii daleko prospěšnější, než by se Rowleymu mohlo zamlouvat.
Ke královskému průvodu se ovšem připojuje ještě jeden člověk – vrah bažící po strašlivé pomstě. Když začnou v princeznině okolí umírat lidé, Adélie i Rowley pojmou podezření, že vrah se skrývá na dohled. Co bude následovat? Má se jeho příští obětí stát princezna Johana? Nebo snad dokonce samotná Adélie?

Město stínů
Další brilantně upředený thriller z pera Ariany Franklinové. Kulturní město poznamenané válkou… Tajemství emigrantky z východu s velkou jizvou na tváři… Mladá žena, která tvrdí, že je ruská velkovévodkyně… Chytrý bezostyšný brutální vrah… Detektiv hnaný smyslem pro spravedlnost i touhou po odplatě… Hrůzu nahánějící politická uskupení, která získávají stále větší moc… Toto je Berlín v roce 1922. Ester Solomonová patří ke stále početnější skupině emigrantů, již se usadili v neklidném městě. Přežívá v těžkých podmínkách jen díky tomu, že pracuje jako sekretářka u elegantního bezcharakterního majitele kabaretu „knížete Nikolaje“. Nikolaj zaplete Ester proti její vůli do svého nového plánu. Chystá se prohlásit mladou chovanku ústavu pro choromyslné za Anastázii, jedinou přeživší dědičku trůnu, dceru zavražděného „cara vší Rusi“. Ale objevená „princezna“ Anna Andersonová se bojí pronásledovatelů, a že nejde o pouhé paranoidní představy, vychází najevo ve chvíli, kdy kolem ní začnou umírat nevinní lidé.


Komletní nabídku knih od Ariany naleznete zde pod tímto odkazem.