Tak tedy musím říct, že jsem nečekal, že další díl Nenechte si ujít budu psát tak brzo :) Dnes mi v mailu přistála zajímavá nabídka, která má sice jeden háček ale i tak si myslím, že stojí za pozornost.

A o co, že se jedná? Knižní portál ebux.cz ve spojení s dnešním Mezinárodním den ochrany památek a historických sídel (18.4.) připravil akční knihu, která se k tomuto dni hodí. A není to nic jiného než klasika Simona Mawera - Skleněný pokoj (Román inspirovaný skutečným osudem vily Tugendhat)

Jediný háček je v tom, že kniha je díky Ebux dostupná primárně pouze pro jejich čtečku wooky popřípadě si jí můžete nechat zaslat do vašeho Kindlu, takže bohužel majitelé ostatních e-ink čteček budou mít malinko problém.


Skleněný pokoj z nakladatelství Kniha Zlín za 135 Kč.
Akční cena platí pouze od 18.4. do 25.4.



Simon Mawer (1948) je úspěšný britský autor, který si navzdory tomu, že svou prvotinu vydal poněkud neobvykle až na prahu čtyřicítky, již získal svými romány popularitu mezi čtenáři i přízeň literární kritiky jak v Evropě, tak v Americe. Po studiích zoologie na Oxfordu se několik let živil jako učitel biologie v Anglii, na Kypru a na Maltě.

Pozornost literárního světa upoutal už svým prvním románem Chimera (Chiméra), který vyšel v roce 1989 a získal McKitterickovu cenu udělovanou nejlepším románovým debutům vydaným ve Velké Británii. Očekávání, která úspěch prvotiny vyvolal, bezpochyby naplnil jeho dosud nejúspěšnější román Mendel´s Dwarf(Mendelův trpaslík). Po něm následovaly romány The Gospel of Judas (Jidášovo evangelium) a The Fall, za který autor Boardman-Taskerovu cenu. Jeden z jeho posledních románů, Swimming to Ithaca, je inspirován Mawerovým dětstvím stráveným částečně na Kypru. Sklěněný pokoj byl přeložen do češtiny v roce 2009 a sklidl velký úspěch u českých čtenářů. Twitter: @smamawer


Skleněný pokoj
Román inspirovaný skutečným osudem vily Tugendhat, který zaujme od první věty. Na pozadí příběhu jejích majitelů zrcadlí tragédii celého českého národa. Vysoko na kopci nad Brnem ční zázračný dům. Postaven na míru židovsko-křesťanskému novomanželskému páru vyzařuje bohat­ství, sebevědomí, krásu a majestátnost. Avšak jen do chvíle, než do země vstoupí nacistické vojsko a manželé musí vilu i zemi opustit. Život vily se s odchodem jejích majitelů ale nezastaví. Přechází z jedněch rukou do druhých, z českých do nacistických, pak do sovětských až se opět vrátí do majetku československého státu.