Řím. Vzpoura ve Věčném městě. Papež Jan Pavel III. abdikuje a beze stopy zmizí. Nikdo neví, kde se nachází, ani zda je naživu. Současně jsou bestiálně vražděni jeho nejbližší důvěrníci. Zatímco se chystá konkláve, jež má zvolit novou hlavu církve, vatikánský reportér Petr Adam se vydává hledat zmizelého papeže. Stopa vede k mysterióznímu řádu, jenž po staletí v ilegalitě bojuje proti církvi a jeho stoupenci se opírají o středověké proroctví. Nadchází čas Apokalypsy? A přinese naplnění věčného snu lidstva, nebo zánik světa?

~~~~

noho z vás, včetně mne si řekne: A jé další román ve stylu Dana Browna odehrávající se na pozadí Vatikánu. Možná ano, možná ne. Dokáží přinést autoři přinést v tomto žánru něco nového, neotřelého co dokáže čtenáře zaujmout? Přeci jen toto historické centrum církve je natolik zahaleno tajemstvím a různými konspiračními teoriemi, že bude ještě dlouho vděčným námětem autorů.

právě Vatikán je hlavním dějištěm románu Maria Giordana. Vždyť samotná nekropole a vatikánské archívy jsou tolik probírané v médiích. Samozřejmě se podíváme také na další místa jako například Francie, Německo a tajemné ostrovy ve Středozemním moři. A právě vatikánský archív ukrývá děsivá tajemství z dějin, která se Vatikán snaží před světem utajit.

apež Jan Pavel III. abdikuje na svojí funkci a právě zde se objevuje na scéně tajemné čtvrté proroctví z Fátimy, jehož znění je ukryto kdesi ve Vatikánu. Je právě odstoupení papeže předzvěstí nadcházející apokalypsy popsané právě v proroctví? Právě za nepochopitelným odstoupením papeže se vydává hlavní hrdina příběhu Petr Adam, německý novinář a zapřísáhlý ateista. Petr je vtažen do nadcházejících událostí, kolem něj umírají lidé a pozadí boje o papežský stolec se přiostřuje. 

„Na Via della Conciliazione vládne chaos. Ze všech stran přijíždějí sanitky, na ulicích leží mrtvoly a kusy trosek.
Očití svědkové hovoří o oslňujícím světelném záblesku, který roztrhal kopuli Svatopetrského dómu.
O pozadí tohoto ničivého útoku nelze v tuto chvíli nic říci, ani o osudu sto sedmi kardinálů, kteří byli přítomni konkláve v Sixtinské kapli. V tomto okamžiku je jasné pouze jedno: Vatikán, ústředí katolické církve, již neexistuje.“
 právě Petr Adam má v románu více než schopného sekundanta řádovou sestru Marii. Obě postavy jsou natolik rozdílné, čímž autor dává čtenáři možnost říct si zda se přikloní na stranu církve či nikoliv. Společně se dostávají na stopu staletým tajemstvím a pradávným symbolům, které je zavedou do smrtelného nebezpečí.



nihy plné mystiky a akce mám rád a například na nový román Dana Browna se třesu jak malé dítě. A jak obstál M. Giordano právě ve srovnání s Danem Brownem? Musím říct, že obstál na výbornou. Občas jsem se zastihl přitom, že jsem si myslel, že čtu další brownovku. A i když apokalypsa v lecčems připomíná romány D. Browna je svá a dokáže čtenáře vtáhnout do děje a po malinko pro mě zmatečném začátku, než jsem se pořádně zorientoval, děj nabral grády a už nepustil. Za mne krásných 80% 

niha je navíc dostupná jako vůbec první český digitální román. Nejedná se o klasickou eknihu, ale naleznete zde spoustu interaktivních prvků, které zaujmou nejednoho technicky založeného čtenáře. Navíc je dostupná pro platformy android i iOS, takže si neobvyklý čtenářský zážitek může vychutnat většina z vás.




Tímto bych chtěl poděkovat Dumknihy.cz za poskytnutí recenzního výtisku. Knihu Apokalypsa  můžete koupit zde.

~~~~


ario Giordano: Narodil se v Alexandrii 19 června 1966. Je to italský novinář a spisovatel. Je více známý jako novinář, než jako spisovatel.
Je ženatý a se svou ženou má 4 děti.


~~~~


Mario Giordano: Apokalypsa / PŘEKLAD: Vítězslav Čížek / OBÁLKA: Emil Křížka / VYDAL: Knižní Klub / STRAN: 560 / ŽÁNR: Thriller, Mysteriózní, Dobrodružný



MOJE HODNOCENÍ: 80%