Dnešní tip mě napadl při čtení jedné z posledních knih co jsem měl v hledáčku. Právě při ní jsem si uvědomil, že právě tahle knížka nám v knižních tipech zatím chybí :) Myslím si, že Hvězdy nám nepřáli není třeba dlouze představovat protože většina z vás ji již určitě četla. Pokud ne, rozhodně to napravte protože se jedná o naprosto výjimečnou záležitost :)
Jedinečný příběh plný smutku, trápení a radosti, který zasáhne nejednoho člověka a právě svým podáním by mohl upoutat čtenáře, kteří jinak svůj obvyklý žánr neopouštějí.

~~~~


Zajímavá a citlivá knížka o šestnáctileté Hazel, která trpí rakovinou a sblíží se s Augustem, jemuž se podařilo tuto nemoc překonat. Ti dva mladí lidé se výborně doplňují, a navíc je spojuje originální pohled na život i na chorobu, která je postihla. „Nejvtipnější smutný příběh“ je napsán s mimořádným smyslem pro humor a sarkasmus a díky autorovu vypravěčskému talentu vyznívá velmi působivě.



~~~~~

John Green získal mimo jiné ceny Printz Medal, Printz Honor a Edgar Award, jeho knihy se vytrvale drží na žebříčku bestsellerů New York Times, dvakrát byl finalistou Knižní ceny LA Times. 
Spolu se svým bratrem Hankem tvoří John polovinu Vlogbrothers (youtube.com/vlogbrothers), jednoho z nejpopulárnějších online videoprojektů na světě. Můžete se přidat k 1,1 milionu lidí, kteří Johna sledují na Twitteru (@realjohngreen) nebo ho navštívit online na johngreenbooks.com.
John žije se svou manželkou a synem v Indianapolisu, stát Indiana.



~~~~



John Green - Hvězdy nám nepřály / PŘEKLAD: Milan Kopecký / VYDAL: Knižní Klub / STRAN: 240 / ŽÁNR: Světová literatura




HODNOCENÍ DATABAZEKNIH: 92%