Dneska si dáme jako tip knihu, která dokáže zaujmout nejednoho fanouška fantasy. Její námět a zpracování patří k tomu nejlepšímu co dnešní autoři nabízí a je škoda, že Adrian Tchaikovsky je malinko zapadlý autor. Mojí recenzi na Impérium černé a zlaté jste si už mohli přečíst tady na blogu.
Četli jste už nějakou knihu ze série Stíny vědoucích?


~~~~

Městské státy Nížin žily po staletí v míru, byly to kolébky civilizace, prosperity a moudrosti, ochraňované smlouvami, obchodem a vírou v rozumný úsudek svých sousedů.

Ale mezitím ve vzdálených oblastech světa začalo Impérium Vos pohlcovat město za městem pomocí svých dokonale vycvičených armád, strojů a smrtícího Daru… A teď se jeho hlad po válce a dobývání stal neukojitelným.

Pouze stárnoucí Stenwold Maker, šéf špionáže, řemeslník a politik, vidí, že dlouhá doba míru je u konce. Na jeho ramenou tedy spočívá úkol otevřít oči svému lidu dříve, než černozlatá vlna zaplaví Nížiny a zničí vše, co jí bude stát v cestě. Ale nejdříve musí zařídit, aby se on sám nestal další obětí Impéria.

~~~~~

Adrian Tchaikovsky - Britský spisovatel polského původu, vlastním jménem Adrian Czajkowski. Narodil se ve Woodhall Spa, Lincolnshire. V současné době žije v Leedsu se svou manželkou Annie a synem Alexem. 

Dílo: 

- Empire in Black and Gold, 2008 (česky Stíny vědoucích 1 - Impérium černé a zlaté) 
- Dragonfly Falling, 2009 (česky Stíny vědoucích 2 - Pád Vážky) 
- Blood of the Mantis, 2009 
- Salute the Dark, 2010 
- The Scarab Path, 2010 
- The Sea Watch, 2011 
- Heirs of the Blade, 2012 
- The Air War, 2013

~~~~




Adrian Tchaikovsky - Impérium černé a zlaté / VYDAL: Zoner Press / PŘEKLAD: Hana Šimečková / OBÁLKA: Roman Kýbus / STRAN: 488 /ŽÁNR: Fantasy




HODNOCENÍ DATABAZEKNIH: 95%