Dneska si dáme jako tip knihu, která je podle mého názoru v hodně ohledech výjimečná. Nonstop knihkupectví pana Penumbry si ve světě získala hodně velkou oblibu a dovolím si říct, že nejinak tomu bude i u nás. Jedinečný mix knih a nových technologií dává knize jedinečný náboj, díky kterému si jí zamilují jak kovaní knihomolové, tak fanoušci do technologií.
Více v mé recenzi :)
A co vy, už jste četli Penumbrovo knihkupectví?


~~~~

Do knihkupectví pana Penumbry v San Francisku nastoupí na noční směny nový prodavač Clay Jannon, webdesignér, který přišel o předchozí místo kvůli ekonomické krizi. Zákazníků není mnoho a do obchodu se vracejí stále titíž — ale vlastně si nikdy nic nekoupí. 
Místo toho si půjčují obskurní svazky ze zadních koutů obchodu a hlásí se k členství v jakémsi tajemném klubu pana Penumbry. Zdá se, že knihkupectví je jen zástěrkou něčeho většího. 
Clay spoléhá na to, že mu jeho přátelé — Neel, podnikatel ze Silicon Valley, a Kat, specialistka na vizualizaci dat zaměstnaná v Googlu - pomohou zjistit, co se vlastně v jeho novém zaměstnání děje. Z chování zákazníků vypozorují zvláštní vzorec, který je poté dovede k šifrovaným zprávám. Ukazuje se, že tajemství pana Penumbry dalece přesahuje zdi knihkupectví.


~~~~

Robin Sloan (nar. 1979) vyrůstal nedaleko Detroitu a nyní dělí svůj čas mezi San Francisco a internet. Vystudoval ekonomii v Michiganu, na škole spoluzaložil literární časopis. Mezi lety 2002 a 2012 pracoval v médiích — v Poynter, Current TV a na Twitteru. Nonstop knihkupectví pana Penumbry (2012) je jeho román, jenž byl původně zpracován formou povídky






~~~~


Robin Sloan - Nonstop knihkupectví pana Penumbry / PŘELOŽIL: Petra Jelínková VYDAL: Host / STRAN: 320 / ŽÁNR: Literatura světová - Romány



HODNOCENÍ DATABÁZEKNIH: 89%