Máme tu další neděli a s ním i další Knižní tipy. A co si tentokrát myslím, že stojí za přečtení? Každý správný fanoušek hororu určitě přišel do styku s mistrem tohoto žánru Stephenem Kingem. Pokud uvažujete, že se mu taky podíváte na zoubek, rozhodně se vyplatí začít jeho první knihou. Není to nejlepší kniha jakou King napsal, ale rozhodně vás nezklame. Navíc, díky tomu jak je krátká, se jedná o velmi příjemnou jednohubku ;)
A co vy už jste Kinga četl, nebo se vám stále vyhýbá?

~~~~

Děj Kingova prvního románu se odehrává mezi americkými teenagery. Hlavní hrdinka je nešťastná, neatraktivní dívka, pronásledovaná svými vrstevníky a tyranizovaná matkou, náboženskou fanatičkou. Carrie v sobě neočekávaně odhaluje paranormální schopnosti a malé, klidné městečko Chamberlain se stává jevištěm děsivých událostí.



~~~~

Stephen Edwin King (* 21. září 1947, Portland, Maine) je americký spisovatel hororů, jeden z nejproduktivnějších a čtenářsky nejúspěšnějších autorů současnosti. Řada jeho knih a povídek byla zfilmována. Mezi jeho slavná díla patří knihy Carrie, To, Mrtvá zóna a série Temná věž, ve filmovém zpracování prosluly především na jeho dílech postavené snímky Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle.





~~~~


Stephen King - Carrie / VYDAL: BETA - Pavel Dobrovský / PŘELOŽIL: Pavel Němeček / STRAN: 174 / ŽÁNR: horror




HODNOCENÍ DATABÁZEKNIH: 82%