Tak tu máme opět čtvrtek. A jak už jste si asi mohli zvyknout, každý čtvrtek vám přináším novinky, které ten daný týden vyšli jako ebooky. A co mne zaujalo tento týden? Na Palmknihách jsem objevil druhý díl ze série od Jona Sprunka Vábení stínu. Dále tu máme kriminální bestseller Ostrov Antrax, který vychází pod hlavičkou Knihy Zlín. Limes Inferior - sci-fi z pera polského J.A. Zajdela (osobně doufám, že se k ní také dostanu :) ) 

Na ereadingu mne zaujal druhý díl 50 odstínů, a první díl Věku magie - Bájná pečeť na obě knihy jste si mohli tento měsíc přečíst recenzi u mne na blogu :)



Neúprosné severské země… V Otiru stál na vrcholu potravního řetězce. Zabiják, kterému se nikdo nevyrovnal, temný noční stín. Tenhle život ale Caim opustil, když dopomohl královně na trůn. A nyní ho opět volá minulost. Při pátrání po pravdě o zmizení a vraždě svých rodičů najde Caim zemi zotročenou Stínem. Pronásledován svody Druhé strany se zaplete do války, se kterou nechce mít nic společného. Existují ale věci, které syn Stínu nemůže ignorovat, a boje, před kterými nemůže utéct. V této bitvě však Caimova síla ani jeho schopnosti nebudou stačit. Nikdo totiž nedokáže odolat vábení Stínu.

Autor: Jon Sprunk
Nakladatel: Fantom Print
Počet stran: 304
Série: Stín
Díl: 2
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7398-221-8
Recenze: není


John Corey, detektiv z oddělení vražd newyorské policie, se přestěhuje na Long Island, aby se zotavil ze zranění, které utrpěl ve službě. Místní šerif ho však najme jako poradce při vyšetřování vraždy Toma a Judy Gordonových, biologů pracujících na ostrově Plum Island, kde se nachází výzkumné středisko zvířecích chorob Ministerstva zemědělství. Byli Gordonovi zavražděni kvůli tomu, že odcizili cennou novou vakcínu nebo dokonce smrtící virus? Očividně si žili nad poměry. Byli zapleteni do pašování drog? Corey se spojí s Beth Penroseovou, policistkou vyšetřující svou první vraždu, a jejich návštěva na Plum Islandu odhalí, že agenti FBI a CIA už stihli místo uklidit. Corey poté narazí na Emmu Whitestonovou, specialistku na místní dějiny pirátství... Tento titul nahradil bestseller Johna Grishama v žebříčku nejprodávanějších knih v USA a čelní pozici si udržel po dlouhých pět týdnů.

Autor: Nelson DeMille
Nakladatel: Kniha Zlín
Počet stran: 592
Série: John Corey
Díl: 1
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-87497-62-3
Recenze: není

Limes Inferior - Januzs A. Zajdel

Totalitní společnost, v níž jsou lidé rozděleni do tříd a odměňováni podle své inteligence, funguje zdánlivě bez problémů. Všichni jsou si rovni, i když někteří jsou si rovnější. Každý má nárok na základní potřeby – potraviny, bydlení, zdravotní péči. Lahůdky a luxusní zboží jsou ale jen pro ty s vyšší třídou, kteří mají přístup k „tvrdší měně“. Ta se dá ale naštěstí směnit a veksláci jsou všudypřítomní.

A pak jsou tu lifteři. Máte-li dost peněz, dokážou nejrůznějšími nelegálními způsoby „vyliftovat“ vaši třídu, a tak vám zvýšit úroveň a příjmy.

Sneer je jedním z těchto „veksláků“, který se na režim adaptoval. Přesto se začne zajímat, jak systém může fungovat, když se zdá, že společnost řídí pouze vyliftovaní hlupáci. Proniká do stále hlubších tajemství, včetně toho nejutajenějšího – kdo to vše řídí.

Janusz A. Zajdel se stal počátkem osmdesátých let 20. století nejvýraznějším kritikem režimu v rámci science fiction a Limes inferior je jeho vrcholným dílem v tomto směru.

Kniha je doplněna dvěma autorskými povídkami Živá torpéda a Vyšší zájem.

Autor: Janusz A. Zajdel
Nakladatel: Triton
Počet stran: 272
Rok vydání: 2012
ISBN: 978-80-7254-678-7
Recenze: není

A jako lahůdku tu máme taky jeden zajímavý PŘEDPRODEJ Dívka z nočních můr od Kendare Blake. Hodně lidí na tuto knihu čeká, tak proč ji nemít mezi prvními a za super cenu ? :)



V předprodeji se slevou pouze zde!
Plná verze knihy bude k dispozici 15.5.2013 od 00:01 hodin.

Po dobu předprodeje nabízíme slevu na první díl Anna krví oděná

Před několika měsíci Anna Korlovová ve svém sklepě otevřela bránu do pekla a zmizela, ale lovec duchů Cas Lowood se přes to nedokáže přenést.
Přátelé Casovi připomínají, že se Anna obětovala, aby on mohl žít – a ne aby chodil po světě napůl mrtvý. Cas ví, že mají pravdu, ale v jeho očích se žádná živá dívka, kterou může potkat, nevyrovná mrtvé dívce, do níž se zamiloval.

Vidí teď Annu všude – někdy v nočních můrách, a někdy dokonce za bílého dne. Něco s ní ale není v pořádku a nejsou to jenom sny. Někdo Annu mučí a pokaždé, když se mu zjeví, je trýzněna novým a ještě krutějším způsobem.
Cas netuší, co se s Annou stalo, když zmizela v pekle, ale ví, že si nezaslouží, co se jí tam děje. Anna mu nejednou zachránila život a je načase jí oplatit laskavost.


Autor: Kendare Blake
Nakladatel: Baronet
Počet stran: 288
Série: Anna Korlovová
Díl: 2
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7384-679-4
Recenze: není


Další ebooky už pouze obrazem :





To si myslím že by pro tento týden mohlo stačit :) Doufám, že si vybrala většina z vás. Přeci jen je to můj subjektivní seznam co mne zaujalo. V tuto chvíli nezbývá než čekat co přinese další týden za zajímavé novinky :)