Série Kladivo na čaroděje vás zavede do našeho světa, jak ho neznáte… a jak ho ani netoužíte poznat. Alespoň ne na vlastní kůži. Světa magie, temných přízraků, oživlých mrtvol, zabijáků, démonů, psychopatů, nekrofilů, upírů – a to mluvíme jen o kladných hrdinech. Ti, proti kterým bojují, jsou ještě mnohem horší…

Zdánlivě banální případ vraždy tří lidí, kteří zřejmě věděli příliš mnoho, se povážlivě komplikuje, když na scénu vstupují démoni ovládající stroje a v novinách se objevuje podivný zašifrovaný inzerát skrývající vodítko k mimořádně cennému kouzlu. 
Felix Jonáš a jeho tým magických úderníků musejí napnout všechny své dedukční schopnosti, šarm a především veškerou hrubou sílu, která jim zbývá, pokud chtějí skrýš odhalit včas. 
A zatím kdesi v ukryté nádrži se zvolna probouzí obří mořská obluda…

Série Kladivo na čaroděje se nám po prvních dvou dílech, z pera mistra Pavlovského, pěkně rozjela a dokázala získat řadu fanoušků. Kteří netrpělivě vyhlíželi třetí díl, tentokrát od Ondřeje Nečase. Sám sem byl napnutý a vyhlížel nový díl, jelikož jsem byl zvědav, jak se Ondřej s bandou kolem Felixe Jonáše popasuje a zda dokáže udržet směr jaký Jiří Pavlovský zamýšlel.

Musím uznat, že i když nápad s trubýši ovládající bagry a jiné stroje může znít šíleně, zde dokonale zapadá do kontextu a přimíchává do spíše detektivního příběhu příměs magie a tajemna. Kruté stroje nejsou dílkem, který by byl asi řazen mezi nezapomenutelné. Každopádně neurazí, dokáže pobavit a jasně dává najevo, že i ostatní autoři, které JP vybral budou schopni styl a směr jím udaný udržet. Protože co si budeme povídat, kvalitní české sci-fi/fantasy není nikdy dost. A do Kladiva můžeme vkládat naděje, že se stane legendou, stejně jako Agent JFK.

Kniha vychází v nakladatelství Epocha a samozřejmě je dostupná i na Palmknihách za příjemnou cenu 99 Kč. Tudíž, kdo nečetl, s chutí do toho a nám ostatním nezbývá než čekat na další díl od Dušana Fabiána Sonáta pro Azazela.



Ondřej Nečas

Narozen v roce 1978 v Blansku, jeden z nejzajímavějších autorů české fantastiky.
Jeho rozmanitou povídkovou tvorbu lze nalézt především na stránkách časopisů Pevnost, Ikarie / XB-1 a rovněž v řadě tematických antologií. Nečas se přitom s jistotou a bravurou pohybuje jak v žánrech sci-fi (Operace Picasso, Moře pláče pro královnu) a fantasy (Poslední ze čtyř, Zeranin pás), tak na jejich pomezí (Putování za Zázrakem Bergedonu). 
Navíc je s oblibou kombinuje s detektivkou, jako třeba v knižní prvotině Případy hejtmana Ambrože (2007). Literárním úkrokem stranou je ryze pohádkový titul O princezně trochu zakleté (2009).
Ondřej S. Nečas od počátku patřil mezi nejžhavější kandidáty na spolutvůrce Kladiva na čaroděje a v současnosti pracuje na dalších epizodách.




Autor: Ondřej S. Nečas
Nakladatel: Epocha
Počet stran: 184
Série: Kladivo na čaroděje
Díl: 3
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7425-166-5