Tak je tady zase úterý. Doufám, že vás moc nezlobí voda jako půlku republiky a jste někde v pohodičce a klídečku s knihou :) Co se mi tentokrát usídlilo ve spárech a co nás čeká za recenzi? Na svém iPadu mám rozečtený Vodní Labyrint od španělského Dana Browna Erica Frattiniho, ale přeci jen papír je papír že? No a v papíru tu mám Paladinovo proroctví od Marka Frosta. Jsem asi na osmdesáté straně a zatím to vypadá slibně, tak uvidíme jak se to vyvine :)

Autor: Mark Frost
Český název:
Paladinovo Proroctví: Probuzení
Originální název:
The Paladin Prophecy: Awakening
Žánr: fantasy, sci-fi

Nakladatel: Jota
Počet stran: 400
Recenzní výtisk od: Jota


Anotace: Patnáctiletý Will West žije podivný život, stěhuje se z místa na místo a netuší proč. Rodiče po něm chtějí, aby ve škole nevybočoval z průměru, a také v běžeckém družstvu by neměl moc vynikat. Jenže potom se Will zapomene a při celostátním inteligenčním testu získá nejvyšší počet bodů v historii.

Uchází se o něj exkluzivní gymnázium, Centrum integrovaného studia, a sledují ho podezřelí muži v černých autech. Když najednou přijde o rodiče, musí do nové školy uprchnout, aby si zachránil holý život. Tam postupně zjišťuje, že není jako ostatní – takové fyzické a mentální schopnosti by prostě člověk neměl mít. Iluze bezpečí velmi rychle pomine. Will se opět stává středem zájmu – ale koho vlastně? Kdo jsou jeho nepřátelé a co od něj vůbec chtějí? Postupně vychází najevo, že uvízl v boji mezi titánskými silami, který zuří celá tisíciletí.