V dnešních Ebook novinkách se opět koukneme co se nám to za ten týden pěkného urodilo. Přeci jen si neodpustím jednu novinku pro fanoušky fantasy a sci-fi. Zrovna dnes jsem objevil první ebook z nakladatelství Laser-book. Takže můžeme doufat, že další knihy na sebe nedají dlouho čekat. Další novinkou jsou průvodci k Dračímu doupěti od Altaru :) A abych nezapomněl tak začal předprodej Švábů od Nesba.



Jo Nesbo - Švábi
2. díl krimi série o detektivu Harrym Holeovi. V jednom bangkockém nevěstinci je nalezen norský velvyslanec v Thajsku. V zádech má nůž a v aktovce pedofilní pornosnímky. V Oslu vypuká na ministerstvu zahraničí panika, neboť velvyslanec měl úzké vazby na norského premiéra. Je bezpodmínečně nutné zabránit politickému skandálu. Opilý Harry Hole se zásobou vitamínu B12 nasedá do letadla, aby sehrál roli užitečného idiota. Jeho úkolem je případ vyřešit, ale přitom se do celé záležitosti co nejméně míchat. Harry se však do takové role vmanipulovat nenechá, a tak se hned po příletu do Bangkoku pouští spolu se svou thajskou kolegyní do vyšetřování. Brzy se ukazuje, že nejde jen o jednu náhodnou vraždu – za zdmi se cosi hemží a šramotí. Cosi, co nesnese denní světlo.

Autor: Jo Nesbo
Nakladatel: Kniha Zlín
Počet stran: 392
Rok vydání: 2013


Alex Woods si uvědomuje, že jeho život nezačal zrovna konvenčním způsobem. Vyrůstá jen s matkou, která je navíc jasnovidka, a je mu naprosto jasné, že za to tu a tam schytá od kluků nakládačku. A ví taky, že se někdy můžou přihodit i ty nejnepravděpodobnější věci – má jizvu jako důkaz. Zatím ale ještě netuší, že ze setkání s mrzoutským samotářem, vdovcem panem Petersonem, vznikne nečekaně přátelství, v němž se naučí, že člověk v životě dostane jen jednu šanci. A že se musí rozhodnout co možná nejlíp.

Autor: Gavin Extence
Nakladatel: Argo
Počet stran: 350
Rok vydání: 2013


I když se situace v Uhrách v polovině 16. století poněkud uklidnila a Osmani na nějakou dobu přestali s útoky na území svých sousedů, objeví se jeden veliký a zdánlivě neřešitelný problém. Jde o diskrétní záležitost, která vylučuje použití vojska, a ani vyslanec českého krále v Budíně nemůže zasáhnout. Proto se královna Anna obrátí na královského písaře Jiřího Adama z Dobronína. Protože jde o nesmírně nebezpečnou misi, tentokrát nic nenařizuje, přesto jí pán z Dobronína vyhoví. Vzápětí se vydává na území nevěřících. Ale ještě dříve, než tam dorazí, dojde k první vraždě. Tenhle zločin však nemůže zdánlivě ani náznakem souviset s posláním v Uhrách. Přesto ho nesmírně zkomplikuje. Naštěstí potká královský písař dávného přítele...

Autor: Vlastimil Vondruška
Nakladatel: MOBA
Počet stran: 224
Rok vydání: 2013



Další ebooky už pouze obrazem :





To si myslím že by pro tento týden mohlo stačit :) Doufám, že si vybrala většina z vás. Přeci jen je to můj subjektivní seznam co mne zaujalo. V tuto chvíli nezbývá než čekat co přinese další týden za zajímavé novinky :)