V dnešních dnech přichází do kin adaptace další velmi úspěšné knihy pro mládež. Ano určitě víte, že se jedná o druhý díl Percyho Jacksona. Jelikož jsem ho ještě neviděl tak mám pro vás kontrolní otázku? Byli jste na něm, viděli, stojí to za to nebo je kniha lepší (ta bude lepší asi pokaždé...vím blbá otázka :) ) Povídejte, přehánějte :)


~~~~

Být bohem na Olympu není příliš jednoduché, už jen proto, že jsou tam těchto mocných božských postav plné mraky a ne vždy se mezi sebou přátelí. Být člověkem mezi lidmi má také svá úskalí. Ale být polobohem, to už je pořádný průšvih. Znamená to hledat si své místo jak na zemi, tak i na nebesích. A ještě horší to je, když jste teenagerem, jehož otcem je Poseidon a matkou „obyčejný" člověk, který vaši výchovu a bublající hormony ne úplně zvládá. V takové situaci se nachází Percy Jackson, jehož jediným bezpečným útočištěm se stává Tábor Polokrevných, kde žijí všichni takto zplození. Tedy ti, jejichž jedním rodičem je bůh a druhým člověk.


Po nečekaně klidném školním roce se poslední den před prázdninami na Percyho ale sesype celá lavina potíží - hodina tělocviku se promění ve vybíjenou s lidožravými obry, kamarád Grover záhadně zmizí a navíc Táboru Polokrevných i jeho obyvatelům hrozí zničení. Někdo se snaží probudit Kronose, jednoho z původních Titánů a otce nejvyšších olympských bohů, který jediný umí učinit bohy i polobohy smrtelnými. A který má s nimi navíc nevyřízené účty. A tak se Percy a jeho přátelé musejí vydat na další nebezpečnou výpravu... Věštba Orákula tuto partu statečných vyšle na cestu za Zlatým rounem, které jediné má moc je zachránit. Musí proniknout do míst, které my smrtelníci nazýváme Bermudský trojúhelník. Správný název ale je Moře nestvůr. Mytologické bytosti ožívají, krvelačné nestvůry se bouří a bohové z Olympu na ně kladou další úkoly...


via. csfd.cz

~~~~


Český název: Percy Jackson: Moře nestvůr
Originální název: Percy Jackson: Sea of Monsters
Natočeno: 2013
Režie: Thor Freudenthal
Předloha: Rick Riordan
Hrají: Logan Lerman, Sean Bean, Alexandra Daddario, Jake Abel, Brandon T. Jackson, Stanley Tucci, Nathan Fillion, Leven Rambin, Missi Pyle, Anthony Head, Douglas Smith, Yvette Nicole Brown, Robert Maillet, Christopher Redman, Mary Birdsong, Morgane Slemp, C. Ernst Harth,Derek Mears, Zoe Aggeliki, Paloma Kwiatkowski, Alisha Newton, Katelyn Mager, Bjorn Yearwood,Samuel Braun
Délka: 108 minut
Žánr: Fantasy / Dobrodružný / Rodinný






~~~~


Rick Riordan je mnohonásobně oceněný autor knižní série Percy Jackson a Olympané určené pro mládež a detektivní série Tres Navarre pro dospělé. Knihy ze série Percy Jackson a Olympané se dokonce umístily na prvním místě hitparády bestsellerů v New York Times. V současnosti píše zbrusu novou sérii z Percyho světa s názvem Bohové Olympu a také zcela samostatnou trilogii Kronika Cartera Kanea.

Rick Riordan učil patnáct let angličtinu a dějepis na státních i soukromých školách v San Francisco Bay Area v Kalifornii a v Texasu. V roce 2002 získal od školy Saint Mary´s Hall jako první učitel této školy ocenění Master Teacher.