Tak se nám týden s týdnem sešel a já jsem si pro vás přichystal další díl rubriky Ebook Novinky, tentokrát s pořadovým číslem #2. A co mne tento týden zaujalo z ebooků, které vyšli?

Pro fanoušky sci-fi klasiky tu mám jednu zásadní zprávu jako ebook nám vyšla legendární Duna od klasika žánru Franka Herberta. Dále soubor streampunkových povídek Mrtvý z parovodu a Písně čarodějky - Nakažení od Petry Neomillnerové. Na své si jistě přijdou i zastánci drsnějšího žánru, jelikož vyšla Zběsilost od Karin Slaughter a v neposlední řadě tu máme i pár dalších knih na které se podíváme níže....



Kultovní SF sága Duna, kterou mnozí znají z některé její filmové adaptace, se rodila nesnadno. Její první díl, román Duna, který později proslavil jednoho z dnes již klasiků SF literatury, Franka Herberta, vyšel v roce 1963 v časopise Analog pod názvem Svět Duny, ovšem jen jeho část. Díky obrovskému ohlasu u čtenářů napsal vzápětí autor pokračování příběhu Prorok Duny. Pro knižní vydání (1965) obě části spojil a výstižně a stručně nazval Duna. Úspěch románu o pouštní planetě Arrakis a jejím pokladu stále rostl, hned v následujícím roce (1966) získal jak cenu Nebula, tak Hugo.


Autor: Frank Herbert
Nakladatel: Baronet
Počet stran: 640
Série: Duna
Díl: 1
Rok vydání: 2010
ISBN: 978-80-7214-941-5
Recenze: není


Loki se vrací! Tentokrát s poslední misí.
Luciferovi se podařilo spustit Apokalypsu. Legie Pána ani Satanova armáda už neexistují, stejně jako civilizace na Zemi. Žezlo teď třímají Hlad, Válka a Mor a jedinými šťastnými obyvateli zeměkoule jsou zombie.
Převezme moc nad dušemi vládce pekla? Do cesty za vítězstvím se mu postaví banda prolhaných zoufalců, podivínů, ztroskotanců a hejsků, ale i fanatických obdivovatelů Stephena Kinga a možná i pár militantních feministek. A samozřejmě sám Lhář.

Zveme vás na Broadway! Dnešní program: poslední bitva o lidstvo! Pouze jediné představení!

Autor: Jakub Ćwiek
Nakladatel: Triton
Počet stran: 336
Série: Lhář
Díl: 4
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7387-679-1
Recenze: není


Kateřina Dubská - Člověk Gabriel

Vydali jsme se na cestu toho roku, kdy zima byla příliš krutá a jaro stále nepřicházelo. Kola našich barevných vozů se roztočila proti proudu řeky, která se úžila tím víc, čím blíže jsme byli velkému městu, ve kterém lidé mluvili rachotivou řečí a žil v něm císař vládnoucí velké říši. Roztočila se i kola mého života, který, doposud uzavřen v náruči mé rodiny a v divoké kráse našich koní, se začal ubírat směrem, kde víno teče proudem, silná slivovice odpočívá v chládku a kde ženy jsou voňavé a oblé jako čerstvě napadané meruňky. Jak jsem se dostal z místa, kde se Dunaj vlévá do širého moře, až pod buchlovské kopce? Z hlučného tepla mé velké rodiny do zámeckých stájí a domku ve vsi, kde se na mou snědou tvář dívají s nedůvěrou? Budu vám vyprávět příběh o snech, o černých hřívách a světlých vlasech, o přátelství, lásce, válce i větříku, který jeho nit zavane, kam se mu jen zachce. Bude to příběh o životě člověka.

Dávno zaniklý svět kočovníků s pestrobarevnými vozy, tajemství přírodní magie a život slovácké vesnice pod buchlovskými kopci. To je krásný snový příběh autorky Kateřiny Dubské.

Autor: Kateřina Dubská
Nakladatel: Jota
Počet stran: 336
Rok vydání: 2013
ISBN: 978-80-7462-310-3
Recenze: není

Další ebooky už pouze obrazem :)



To si myslím že by pro tento týden mohlo stačit :) Doufám, že si vybrala většina z vás. Přeci jen je to můj subjektivní seznam co mne zaujalo. V tuto chvíli nezbývá než čekat co přinese další týden za zajímavé novinky :)