Máme tu další Ebook novinky. A co máme mezi novinkami tentokrát?? 






Jan Guillou - Stavitelé mostů

Tři bratři Lauritz, Oscar a Sverre jsou poté, co jejich otec a strýc zahynou v Severním moři, nuceni opustit malou pobřežní vesničku a vydělávat si na živobytí ve městě. Stanou se z nich učni tamějšího provazníka. Jejich řemeslné nadání vzbudí pozornost dobročinného spolku, pod jehož záštitou mají být chlapci na univerzitě v Drážďanech vzděláváni jako stavitelé mostů a železnic. Po studiích se bratři rozdělí a každý si jde svou cestou. Lauritz se vrací do Norska a zapojuje se do stavby jedné z nejvýznamnějších železnic, Oscar odchází do Německé východní Afriky a Sverre, jenž uposlechl hlas srdce, se vydává se svou láskou do Anglie.

Autor: Jan Guillou / Nakladatel: Host / Počet stran: 560 / Rok vydání: 2014




Vladimir Vasiljev - Technik Velkého Kyjeva

Vladimir Vasiljev se do povědomí českých čtenářů zapsal především jako spoluautor románu Denní hlídka, ovšem své doposud nejzásadnější dílo ve skutečnosti napsal ještě předtím. Je jím právě Technik Velkého Kyjeva, jedna z klíčových knih, které v 90. letech minulého století pomáhaly formovat podobu novodobé ruské fantastiky.
Svět, do něhož nás autor přivádí, se podobá světům meče a magie – jen s tím rozdílem, že meče nahrazují pušky a pistole, hrdinové nejezdí na koních, nýbrž v rychlých autech, a místo čár a kouzel zaujímá vyspělá technika. Je to svět nekonečných velkoměst, obývaných nejen lidmi, ale i elfy, trpaslíky, orky a dalšími rasami. Svět, v němž stroje žijí vlastním životem, a nepotřebují – ba ani nechtějí – dohled živých bytostí. Svět, po jehož silnicích a dálnicích se prohánějí divoké kamiony. Svět plný tajemství a skrytých pravd...
Je to fantasy? Je to sci-fi? Je to kyberpunk? Odpověď na každou z těchto otázek zní ano, ale jednotlivé žánry a hranice mezi nimi pro Vasiljevovu nespoutanou fantazii nic neznamenají. Mísí se a splývají ve strhujícím příběhu, v němž se jedná o osud celého světa.

Autor: Vladimir Vasiljev / Nakladatel: Triton / Počet stran: 408 / Rok vydání: 2014




Eric Lomax - Koleje osudu

Když po vypuknutí druhé světové války Eric Lomax, sotva dvacetiletý skotský mladík, dobrovolně narukuje do armády, netuší ještě, že se mu záhy obrátí život naruby. Obratem je převelen na Dálný východ, kde se roku 1942 po pádu Singapuru ocitne v japonském zajetí. Snáší útrapy nucené práce na Železnici smrti - trati, kterou Japonci budují mezi Barmou a Thajskem - a v myšlenkách se při tom spolu s ostatními zajatci zaobírá plány na útěk. Jednoho dne však u nich dozorci v zajateckém táboře naleznou zakázaný radiopřijímač, a Lomax se tak stává obětí krutého psychického i fyzického mučení. S traumatickými zážitky z nelidských výslechů a několikaletého věznění bojuje ještě půl století po skončení války. Potýká se s nimi až do té doby, než s pomocí manželky Patti náhodou zjistí, že jeho někdejší japonský vyšetřovatel dosud žije, a než v sobě najde sílu s nenávistí vůči dlouholetému nepříteli skoncovat jednou provždy…

Autor: Eric Lomax / Nakladatel: Mladá Fronta / Počet stran: 240 / Rok vydání: 2014




Další ebooky už pouze obrazem :





To si myslím že by pro tento týden mohlo stačit :) Doufám, že si vybrala většina z vás. Přeci jen je to můj subjektivní seznam co mne zaujalo. V tuto chvíli nezbývá než čekat co přinese další týden za zajímavé novinky :)