Možná z vás už mnozí zapomněli, ale loni přišla Vendea se zajímavou soutěží - Bookish Survivor (ti co si pamatují - ano stále jsem neskončili), a jelikož se nám Jeff probral z mrtvých přichystal pro nás nové úkoly. I když musím říct, že tento se mi fakt zamlouvá a měl bych z něj udělat takovou malou soukromou READING CHALLENGE, protože pak se díky ní možná dostanu ke knihám, které si chci přečíst, nebo těm co na mě dlouho koukají z knihovny :)

,
Takže na co se vlastně tento rok chystám, nebo přesněji řečeno k čemu doufám, že se dostanu? Krátký seznam deseti #musthave knih, do kterých se letos chci pustit :)


MUŽ Z OSTROVA LEWIS

Proč zrovna tuhle knihu? Kdo četl a zná první díl trilogie Petera Maye určitě moc dobře chápe proč. Kdo ne, doporučím vám si Skálu přečíst, protože podle mne se jedná o jednu z nejlepších krimi knih, na které můžete narazit (a to bez nadsázky). Takže když jsem se dozvěděl, že vyjde pokračování nemohl jsem jinak, než skákat radostí metr vysoko :)





WASHINGTONSKÝ DEKRET

Fanoušci severských detektivek Jussi Adler Olsena jistě velmi dobře znají. Jeho krimi série z Oddělení Q je dobře známá i českým čtenářům. O to víc bude zajímavější sledovat jak si autor poradil s knihou, která nespadá do této série.





ZELENÁ MÍLE

Tahle kniha rozhodně nemůže na seznamu chybět. Proč?
1. Je to King
2. Je to Zelená míle
3. Ta obálka je prostě skvělá






HRA O TRŮNY

Tohle je tady prostě čistě z principu. Ano jsem do ní blázen. Ano válí se mi doma už dost dlouho. A ano stále jsem se k ní ještě nedostal.
Snad mi tohle donutí s ní začít :)







ANALFABETKA, KTERÁ UMĚLA POČÍTAT

Už je to nějaká doba co jsem četl Stoletého staříka, který vylezl z okna a zmizel. Musím říct, že mi tenhle severský Forrest Gump přirostl k srdci. Analfabetka mne zajímá čistě ze zvědavosti, jaký bude další Jonassonův román. Navíc vychází u Panteonu a ten vydává hlavně dobré knihy :)






DOKTOR SPÁNEK

Četli jste Osvícení, nebo alespoň viděli filmovou adaptaci s Jackem Nicholsonem? Že ne? Tak to koukejte napravit pak pochopíte proč je tu právě její pokračování :)







DĚDICTVÍ KOSTÍ

První díl byl skvělý, propojení folkloru, mystiky a kriminálního příběhu z údolí Baztán má v sobě neopakovatelné kouslo. Takže pokračování je jasná volba :)








SNOVÁ HOREČKA

Už měla dávno vyjít a stále nic. No nic snad vyjde co nejdřív protože to čekání na to jak to vše dopadne je prostě děsné :D








ČERVENKA

Nesbo tu prostě nesmí chybět. Už jenom z důvodu, že doplňuje řadu :) Teď se konečně můžou ty knihy začít číst od prvního dílu nerušeně :)







PRŮZKUMNÍCI

Falzifikátoři mě naprosto uchvátili a doufám že Průzkumníci budou minimálně stejně dobří. Česká obálka bohužel zatím není, tak tu máte alespoň tu slovenskou :)