Máme tu další Ebook novinky. A co že nám prodejci tentokrát přichystali? Opět si každý přijde na své. Asi nejlepší zprávu mám pro příznivce young adult literatury, knihy z oblíbeného nakladatelství Cooboo jsou již i jako ebooky na serveru Ereading.cz. Ale aby jsme nezůstali jen u Coobo máme tu erotiku, detektivky a v neposlední řadě fantasy, kterou nás zásobuje nakladatelství Fantomprint :)



Karin Fossumová - Provokatér
Důmyslná psychologická sonda do mysli dezorientovaného chlapce.

Bezchybný život Karstena a Lily Sundelinových se hroutí ve chvíli, kdy nacházejí své dítě spící v kočárku za domem celé od krve. Po překotném úprku do nemocnice se dozvídají, že jejich dcera není zraněná, někdo ji pouze polil jateční krví. Kdo se mohl snížit k tak děsivému vtipu? Vrchnímu komisaři Konradu Sejerovi kdosi pošle pohlednici se zprávou: „Peklo právě začíná“. A opravdu, zakrvácené dítě je pouze první z řady zvrácených vtípků, kterými někdo terorizuje další nic netušící oběti.

Postupně vychází najevo, že zvěstovatelem pekla je Johnny Beskow, sedmnáctiletý chlapec, který žije s matkou alkoholičkou. Je příliš nezralý na to, aby pochopil, jak katastrofální následky mají jeho „nevinné legrácky“. Poté, co se v nedalekém lese přihodí skutečné neštěstí, se dá očekávat, na čí hlavu padne vina. Komisař Sejer je dobrý psycholog a lépe než kdo jiný si uvědomuje výbušnost celé situace…

Autor: Karin Fossumová
Nakladatel: Host
Počet stran: 216
Rok vydání: 2013


Doktor Proktor se vydává do Paříže, aby znovu našel svou dávnou lásku, Julietu Margarínovou. V poštovní schránce Lízy Pedersenové v Dělové ulici se jednoho dne objeví zvláštní pohlednice. Je od doktora Proktora. Líze a Bulíkovi se nakonec podaří vzkaz rozluštit a zjišťují, že doktor Proktor se bez jejich pomoci nemůže dostat nazpět z minulosti. Proč je ale jeho zpráva šifrovaná? Hrozí mu nějaké nebezpečí?

Doktorovi věrní přátelé se brzy ocitají v Paříži, kde potkávají Julietu. Tyto bývalé hrdličky se musely před téměř čtyřiceti lety rozdělit za velmi dramatických okolností a doktor Proktor nyní vyrazil za pomoci svého starého vynálezu, vany času, do minulosti, aby změnil chod tehdejších událostí. Nepodařilo mu však vrátit do přítomnosti a jediné, co vyplavalo z vany, u které na něj Julieta čekala, byla pohlednice adresovaná Líze. Nezbývá tedy nic jiného, než aby Líza s Bulíkem podnikli svou životní koupel a vyrazili do minulosti na pomoc doktoru Proktorovi.

První dětská knížka Jo Nesba sklidila nadšené kritiky. Připravte se na zběsilou jízdu časem v tomhle zábavném a napínavém pokračování o doktoru Proktorovi.

Autor: Jo Nesbo
Nakladatel: Jota
Počet stran: 288
Rok vydání: 2012


Grace je mladá a nenápadná dívka, která se o muže dosud nijak zvlášť nezajímala. Ovšem během své stáže v Londýně potkává charismatického Jonathana Huntingtona, který ji jako zakletou princeznu probudí ze spánku... Jonathan je bohatý a velice atraktivní. Stále hlouběji a hlouběji unáší Grace do svého světa temných tužeb a oba se ztrácí ve víru vlastního chtíče. Ale když od ní Jonathan začne vyžadovat čím dál podivnější důkazy lásky, musí si Grace uvědomit, jak nebezpečné mohou její city k němu být.

Autor: Kathryn Taylor
Nakladatel: MOBA
Počet stran: 272
Rok vydání: 2013





Další ebooky už pouze obrazem :






To si myslím že by pro tento týden mohlo stačit :) Doufám, že si vybrala většina z vás. Přeci jen je to můj subjektivní seznam co mne zaujalo. V tuto chvíli nezbývá než čekat co přinese další týden za zajímavé novinky :)